tiistai 7. maaliskuuta 2017

Juoksukaverikirja - blogihaaste


Hirveetä menoa -Marikalta tuli haaste Takomorunnersin juoksukaverikirjaan. Tämä on vähän kuin lapsuuden ystäväni-kirjat, joita täytettiin ahkerasti. Kirja annettiin yleensä myös opettajalle ja sitten vastauksia luettiin hartaudella. Samaa hartautta oli isompien tyttöjen vastauksien lukemisessa ja tietty joidenkin poikien.

Ystäväni-kirjan lisäksi meillä kiersivät erilaiset runovihot. Oli jokin kaunis vihko, johon pyydettiin kavereita ja vieraampiakin saman koulun oppilaita kirjoittamaan jokin värssy. Piirtääkin sai, jos halusi. Vihko annettiin toiselle muutamaksi päiväksi, jonka aikana hän kirjoitti värssyn ja varmasti luki muiden kirjoittamia. Sitten vihko tuli takaisin, värssy luettiin ja vihko lähti seuraavalle. Tässäkin oli jännää, jos sai jonkun opettajan tai isomman tytön kirjoittamaan.

Vieläköhän nuo ovat tallessa? Tuskin, sillä epäilen heittäneeni vihkot ja Ystäväni-kirjat pois edellisessä muutossa. Lapsuudenkodista Helsinkiinne kulkeutuivat, sillä Kallion kodissa muistan vihkoja katselleeni. Sen jälkeen niiden matka on tuntematon. Ehkä se päättyi Flemarin paperinkeräysastiaan, Järvenpään paperinkeräysastiaan tai täällä Savelassa kellarin kautta paperinkeräysastiaan. Harmi, sillä olisihan niitä voinut kiikkustuolissa lueskella.

Kuka olet?

* Olen Sari.

Missä päin vaikutat:

* Olen asunut Helsingissä noin 26 vuotta. Ajauduin tänne muuttoauton kyydissä ja opiskelupaikan perässä ylioppilaskevään jälkeen. Välillä tein vuoden hairahduksen Järvenpäähän, josta palasin kipin kapin takaisin. Nykyisessä kodissa Savelassa olen asunut yli 18 vuotta.

Lempiruokasi

* Huh, tämä on vaikea. Hyvin tehty ja maustettu pihvi, hyvin valmistettu kala, lohikeitto, siskonmakkarakeitto, paistetut muikut, aasialaiset ruoat ja ties mikä muu. Lähes kaikkea suostun syömään, mutta lihakeitossa menee raja. Siihen en koske, ellen tee likimain nälkäkuolemaa.

Mitä harrastat?

* Harrastan kaikenlaista liikuntaa ja lukemista. Liikkumisessa suosikkejani ovat juoksu, jooga, pilates, salitreeni ja uinti. Satunnaisesti käyn muussakin ryhmäliikunnassa, sillä se on vaihtelua. Lukemisessa olen melko kaikkiruokainen. Juuri sain loppuun Ann Cleevesin dekkarin ja uutena aloitin Ingar Johnsrudin Wieniläisveljeskunnan. Muutaman kymmenen sivun jälkeen en ole aivan varma, mitä siitä pidän.

Mikä on lempilajisi?

* Jaa, juoksemisesta pidän. Samoin olen oppinut tykkäämään joogan ja pilateksen rauhallisuudesta. Oman tilan ja hiljaisuuden vuoksi rakastan aamu-uinteja työpaikan uima-altaalla. Siellä saa usein olla yksin, joka on vähintään yhtä ihana juttu kuin päivään virittäytyminen uimalla.

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit?

* Mitä tähän osaa vastata? Luultavasti jokin NB:n kenkä, koska minä ja ne sovimme yhteen. Väriltään juoksukenkä olisi jokin pirtsakka punainen, lila, pinkki tai turkoosi.

Kerro lempparikisasi jos sellaisia on

* Kaarinan syysmaraton on mulle tärkeä. Iso harmitus on, etten pääse sinne tänä vuonna. Myös HHM on oma juttunsa, jossa on sitä jotain. Vuodelta 2016 yksi mieleenpainuvimmista oli Tampere countryside marathon.

Mikä on paras juoksutuloksesi?

* En voi ajoilla kehua, sillä kuulun todelliseen etanasarjaan. Tyytyväisin olen viime syksyn puolikkaan aikaan 2.53:47 ja Espoon iltajuoksun seiskan aikaan 54:40. Kumpikin tuli ihmeen helpolla.

Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi?

* Ehkä se on kuitenkin eka puolimaraton kesällä 2015. Se voisi olla myös päivä, jolloin otin ensimmäiset juoksuaskeleet sitten talven 1987. Se voisi olla talvella 1980 saamani pronssinen lusikka ala-asteen hiihtokilpailuissa yhden kilometrin matkalla. Se voisi olla viime syksyn ennätyspuolikas. Se voisi olla kaatosadelenkki, kun lähtiessä katsottiin kaverin kanssa toisiamme "oikeastiko tuonne?" ja yhteistuumin sännättiin matkaan. SE voisi olla myös jotain aivan muuta, sillä niitä on paljon.

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana?

* Olen sinnikäs ja periksiantamaton. Uskallan kokeilla enkä ole heti luovuttamassa.

Entä heikkoutesi?

* Olen armottoman hidas ja hieman pelkään kovempia juoksuvauhteja. Koen huonommuutta hitaudestani ja välillä nolottaa lähteä yhtään mihinkään. Lihashuolto jää helpolla retuperälle, vaikka jooga ja pilates sitä paikkaavat. Hapenottokyky vaatii työtä, sillä monesti jalat menisivät, mutta hengitys ei pysy mukana.

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen..

* Lukisin enemmän, näkisin ystäviä ja kavereita enemmän, osallistuisin enemmän sosiaalisiin rientoihin.

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen?

* Haluan pysyä ehjänä ja terveenä. Haluan säilyttää liikkumisen ilon ja nauttia liikkeestä. Haluan muistuttaa itseäni, että olen riittävän hyvä omalla tasollani ja tavallani ja voin lopettaa vertailun sekä itseni mollaamisen. Aikatavoitteina haluan päästä puolikkaalla edeltävälle kymmenminuuttiluvulle eli 2.49:xx.

Missä maassa haluaisit juosta?

* Espanjassa, Portugalissa ja Islannissa

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten

* Tämä ei irtoa. Olen aina ollut vakavamielisten ja asiapitoisten tekstien kirjoittaja ja kaikenlaiset mielikuvitusjutut ovat tuntuneet utopialta. Keksitkö sinä?

Moni tuttu bloggari on jo haastettu. Siispä haastan just sinut, jos et ole vielä haasteeseen vastannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti